2011. június 28., kedd

Rasszizmusra nevelés

Először is bocsi, hogy most ilyen témákkal dobálózom, de egyszerűen annyira idegesíít. Olyan dolog történt velem, amit egyszerűen nem hagyhatok szó nélkül. És előre mondom, nem akarok én senkit megbántani, nem a barátaim ellen irányúl, de nem hagyhatom szó nélkül, és remélem belátod, hogy igazam van!
A hétvégén barátnőméknél voltam, és mit ne mondjak, nem esett jól a lelkemnek, amit tapasztaltam.
Az egy dolog bazd meg, hogy Te egy kibaszott csökönyös Rasszisrta vadbarom vagy. De mindennek van határa!
Lenézed, sőt néha úgy érzem még szégyenled is a lányod, csak azért mert más mint Te? komolyan? Azért, mert nyitott, és egyedi, meg kell vetni? Ismerősök előtt szégyelni? És mindenki mást akivel barátkozik, úgy kezelni, ahogy? Ez még egy dolog, mert felnőtt, meg tudná védeni magát. Igaz nem meri, de meg tudná. Csak egyszer, egyetlen egyszer fordulna ellened, és megmondaná a tutit. Lesnél mi? Remélem meg fogja tenni. Tudom, hogy bátorság kell hozzá, de ha ez így marad, egy napon én fogom megtenni. És nem érdekel, hogy örökre ki leszek tiltva abból  a házból, vagy soha nem láthatok senkit onnan. Mindennek van határa.!
CSALÁD!
Ismerős a fogalom? Képes vagy felfogni, hogy a a saját kisunokád gyűlölöd? Ő nem tehet róla, hogy megszületett, vagy hogy cigány az apja. Komolyan úgy gondolod, hogy az a megfelelő hozzáállás, hogy még kicsi nem baj, de ő is csak egy mocskos senkiházi cigány? Tényleg azt hiszed ez jót tesz a lelki fejlődésének? És a családod többi tagjának?
Komolyan.. mikor a 11 éves kisfiad kiejti a száján, hogy mocsok cigány, mágjára vele, égjen mind!
És mikor megkérdem, hogy mond, a nővéred kisfia mit ártott neked? Erre Ő. Még semmit, de ő is cigány....
Tényleg ezt neveled? neked ez jó? Egymás ellen fordítani a családot, gyűlöletet szítani, és erre tanítani gyermekeid?
Mond te normális vagy? Hogy fogsz a saját unokád szemébe nézni? Szerinted milyen ember lesz így? És a fiad??
Gondolkozz basszus!
Komolyan.... nem értem az emebereket.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése